Skip to main content

Om Rasch Vin & Spiritus

Du har endnu ikke smagt den bedste drink.

Nogle spørgsmål gør os ekstra glade. “Kan du anbefale en rigtig god grappa?”, “Har du nogen whisky, der er ekstremt røgfyldt?” og “Hvilken rødvin passer godt til lam?” tilhører dem. Selvom vi har arbejdet med spiritus hele vores liv, er vi overbeviste om, at der er så meget mere at opdage. Og når vores tip får dig eller en anden til at prøve noget helt nyt – så er det lykkedes.

Kolonialhandel siden 1807

J. S. Rasch vin og kolonialhandel haft en imponerende historie. Allerede i 1807 åbnede butikken sine døre i det centrale Helsingør, og i mere end 200 år har folk strømmet hertil for at shoppe for de gode ting i livet – nogle gange har køerne bugtet sig langt ud på gaden. Vores egen historie inden for drikkevareindustrien er ikke helt så lang, men strækker sig stadig over to generationer.

“Jeg havde en stor, gul vogn med ti tomme skråninger. Jeg trak den rundt i Nyhavn og samlede tomme flasker, som jeg derefter bestilte i min mors og fars butik.”

I branchen siden barndommen

I 1971 startede Pontus’ forældre, Eva og Willy, deres første vin- og spiritusbutik i Nyhavn, kun et par hundrede meter fra lufthavnens bådterminal i København. Stedet blev valgt med omhu og blandt kunderne var mange svenskere, der efter en dag med fældning på dansk side ville købe noget godt at tage med hjem. Allerede som en ti-årig gik Pontus ind i ølindustrien.

Omhyggeligt udvalgte vine og hjemmelavet rom

Da det var tid til at starte vores egen butik, faldt valget på Helsingør. Barndomsvennen Martin sluttede sig til, og da det blev muligt at overtage Raschs historiske lokaler, faldt alt på plads. I dag er Rasch en velbesøgt butik med et sortiment, der både er bredt og dybt. Hos os kan du finde alt fra nøje udvalgte italienske vine til vores hjemmebrygget jamaicanske rom. Du kan kun købe meget af det spiritus, som vi sælger hos os, og du finder mange af vores vine på udvalgte restauranter i Sverige og Danmark.

Du er meget velkommen til at shoppe i vores butik – her eller på Stengade 47 i Helsingør. Vi lover at gøre alt, hvad vi kan for at overgå dine forventninger.

Hit enter to search or ESC to close